Λέσχη Ανάγνωσης Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκη Κιλκίς


008-samuel-beckett-theredlist

Η Λέσχη Ανάγνωσης της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Κιλκίς διαβάζει το θεατρικό έργο  «Περιμένοντας τον Γκοντό» του Samuel Beckett. Η συνάντηση ορίστηκε για την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 20:00 στο Coffee Factory.

 

Λίγα λόγια για το συγγραφέα:

Ο Σάμουελ Μπέκετ γεννήθηκε στο Φόξροκ της Ιρλανδίας, κοντά στο Δουβλίνο, στις 13 Απριλίου 1906. Σπούδασε γαλλική και ιταλική φιλολογία στο Κολέγιο Τρίνιτυ του Δουβλίνου. Το 1928 γνώρισε στο Παρίσι τον Τζέιμς Τζόυς, του οποίου υπήρξε έκτοτε στενός φίλος και γραμματέας. Το 1937 εγκαταστάθηκε μόνιμα στη Γαλλία, όπου και έζησε ως το τέλος της ζωής του. Ασχολήθηκε με όλα τα είδη του γραπτού λόγου: ποίηση, δοκίμιο, μυθιστόρημα, θέατρο. Από τα σημαντικότερα πεζά του: η τριλογία «Μολλόυ», «Ο Μαλόν πεθαίνει», «Ο ακατανόμαστος»· «Πρώτος έρωτας»· «Φαντασία νεκρή φαντάσου»· «Ο ερημωτής». Το 1952 γίνεται ευρύτερα γνωστός με το πρώτο του παιγμένο και δημοσιευμένο θεατρικό έργο, το «Περιμένοντας τον Γκοντό». Ακολούθησαν: «Τέλος του παιχνιδιού», «Η τελευταία μαγνητοταινία του Κραπ», «Ευτυχισμένες μέρες», «Θέατρο», και πολλά άλλα σύντομα έργα. Το 1969 τιμήθηκε με το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας. Πέθανε στο Παρίσι στις 22 Δεκεμβρίου 1989.

(Πηγή: Αρχείο Ελλήνων Λογοτεχνών Ε.ΚΕ.ΒΙ.)

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>